Våra nyheter

— I min roll som projektledare hos en svensk bank jobbar jag med att driva och koordinera förbättringar och utveckling för verksamhetens kunder. Projektets mål är ett bättre kunderbjudande både för kund och bank. Det är väldigt mycket teknik i projektet och det har därför varit bra med en teknisk projektledare. Jag har erfarenhet och kompetens från projektledning, bland annat inom marknad – och kommunikation så vi kompletterar varandra bra. I projektet samarbetar vi med många olika delar av organisationen, exempelvis inom IT, Produktansvariga och Kommunikation. Den rådande pandemin har egentligen inte haft någon större påverkan på projektet och vi ligger fortsatt i fas med beräknad leverans. Den största utmaningen är som för många andra, distansarbetet, som har haft viss påverkan på våra externa samarbetspartners.   

Jag har nu varit anställd inom koncernen i tre år och jag känner att det finns en långsiktighet här. Såklart är det en utmaning med sammanhållningen när vi sitter på olika orter så det var väldigt positivt att vi på Exceed Consulting fick möjligheten att träffas och umgås under vår första gemensamma höstkonferens nyligen. Jag ser fram emot nästa tillfälle!

Katarina Lorenius, konsult, Exceed Consulting
Ann Ekegren, consultant Exceed Consutling

– Sedan min examen som systemvetare för 20 år sedan har jag jobbat med BI och haft turen att jobba inom många olika branscher vilket har medfört mycket kunskap och erfarenhet. Från och med 1 september kommer jag att jobba i ett spännande uppdrag för Region Skåne i deras SDV-projekt. Skånes digitala vårdsystem är en ny heltäckande digital plattform för Region Skånes vårdförvaltningar och de privata vårdgivare som arbetar på uppdrag av Region Skåne. Mitt uppdrag innebär att jag ska kartlägga deras befintliga QlikView-applikationer och se till att de fungerar efter bytet till deras nya digitala plattform. Jag kommer bland annat att analysera befintliga källor till applikationerna, hitta motsvarande i det nya systemet samt anpassa alternativt bygga om applikationerna att hämta data från det nya systemet.

Jag ser fram emot både det spännande uppdraget och att börja hos Exceed Consulting!

– Hos ProgressLEAD finns en oändlig källa av kunskap, Mathias Jönhill, ProgressLEAD, Malmö.

För tio år sedan blev jag den första anställda i ProgressLEAD. Det började med att Jörgen Lindahl och jag drev varsitt projekt på Region Skåne där delar av mitt projekt gick in som pilot i hans projekt. Vi började prata och kom väldigt bra överens. Jörgen pratade bland annat om hur han tillsammans med en annan tidigare konsultkollega var i startgroparna på att dra igång ett nytt konsultföretag med en lite annorlunda lönemodell. Vi diskuterade detta mycket där på Baravägen i Lund och jag tyckte att det verkade väldigt intressant och hade stor potential. När möjligheten till ett nytt uppdrag sedan öppnade sig i augusti så bestämde vi oss för att köra på, jag blev anställd nr 1 den 23:e augusti 2010. Nu är vi här, tio år senare. Så här långt har det varit en helt fantastisk resa med många, många härliga minnen! Den kunskap och kompetens som medarbetarna inom koncernen besitter är helt otrolig men det viktigaste av allt är hur fantastiskt härliga människor alla är. Detta är ovärderligt! Sen gillar jag även att det är en platt organisation där man kan prata med vem som helst och alla entreprenöriella idéer och tankar man har ges en möjlighet att prövas. Jag trivs med konsultrollen eftersom den ger möjlighet till så varierande uppgifter och stark utveckling, det behöver inte bli långtråkigt eller sakna utmaningar. Nu i mitt senaste uppdrag hos en känd möbeltillverkare har jag även haft den stora förmånen att arbeta med vår VD Andreas Schüldt vilket är utmanande men otroligt givande. Jag trivs väldigt bra i både ProgressLEAD och i Jambiz Group, annars hade jag inte stannat kvar så länge som jag har gjort. Jag är här för att jag vill vara här helt enkelt och ser med stor tillförsikt fram emot nästa tio år av utveckling och utmaningar.

Snart lanserar vi en e-learning!

Hållbar utveckling är framtiden och på Exceed Consulting är vi stolta över att arbeta med just detta. I höst kommer det hända mycket hos oss inom ämnet. Kika på videon till vänster för att se vad vi har på gång! <———-

HÄR kan du läsa mer om vårt arbete med hållbar utveckling. 

Jag är utbildad Business Analyst och certifierad kravanalytiker med ett stort intresse för allt inom produkt- och affärsutveckling, human centered design, användbarhetstestning och agila arbetsmetoder. I mitt arbete försöker jag vara noggrann och undersökande. Jag läser gärna mycket och försöker hitta inspiration från många olika källor. Just nu jobbar jag som produktägare och kravställare för ett nytt affärsområde som ska börja ta form under hösten 2020. Det är ett väldigt intressant och spännande uppdrag, som i grova drag handlar bland annat om de globala målen för hållbar utveckling och digital tillgänglighet. Jobbet är väldigt givande, roligt och kreativt. Det som lockade mig till att jobba tillsammans med Exceed Consulting var företagets sunda inställning, värderingar och företagskultur. För mig är det oerhört viktigt att företaget har en tydlig vision och målbild samt strävan att ständigt utvecklas med hållbarhet i fokus.

Armando Cordero, konsult teamet, Exceed Consulting
Katja Hallberg, consultant Exceed Consulting

– Det och för att Exceed verkar drivas av att rekrytera behövlig kompetens gjorde mitt val enkelt. Med min erfarenhet från arbete i såväl den privata som den offentliga sektorn ser jag en potential i att dessa bägge sektorer hämtar inspiration från varandra och samverkar bättre. Detta särskilt inför de stora digitala omställningar och utmaningar som den offentliga sektorn står inför, främst inom hälso- och sjukvård. Min främsta styrka inom min bransch är min långa yrkeserfarenhet och den kompetens som jag fått genom att ha arbetat många år som terminolog på Sveriges nationella centrum för terminologi och fackspråk, Terminologicentrum TNC. Jag är även utbildad översättare från engelska och franska. Min starkaste egenskap som terminolog och översättare är att tillsammans med fackfolk lösa språkliga knutar med hjälp av en standardiserad och vedertagen metodik, begreppsanalys. Som terminolog är man en mångsysslare som inte bara kan uttala sig om det språkliga, till exempel om lämpligheten i en viss term, utan som även kan formulera vettiga definitioner. Mina förväntningar på mitt uppdrag hos Region Skåne är att få bidra till en ökad medvetenhet om fackspråk, översättning och terminologi inom hälso-och sjukvården, och framförallt inom ramen för digitaliseringsprojekt. Min förhoppning är att öka kompetensen och medvetenheten om vad en terminolog kan tillföra dagens och framtidens digitaliseringsprojekt. Här har Exceed definitivt en roll att spela eftersom efterfrågan på terminologer inom verksamhetsarkitektur, informatik och begreppsmodellering, såväl inom offentlig som privat sektor, med all sannolikhet kommer att öka i framtiden.

3 blir 1!

Nu kan vi äntligen meddela den glada nyheten att ValiLEAD, Proceed och PROSPEAR IT har blivit Exceed Consulting.

Exceed är en härlig mix av personer och kompetenser som står för kvalité, hållbar utveckling och affärsutveckling. Våra tre affärs- och kompetensområde gör att vi kan vara verksamma i många branscher och har en bra överblick över marknaden, dess utveckling och dess behov. Vi drivs av att skapa ett mervärde för våra kunder, för oss själva och för vårt samhälle. 

Det är otroligt roligt att vara igång och vi ser fram emot vår fortsatta arbete med befintliga och nya kunder och konsulter.

Nu kör vi!

/Helena Jonasson, VD Exceed Consulting

JAMBIZ GROUP HÄLSAR EMELIE LUNDIN JÖNLER VÄLKOMMEN

Emelie är ProgressLEADs nya People & Business Coordinator. Hon kommer stötta ledningen i administrativa frågor, vara ett ekonomiskt stöd och sköta rekryteringen för alla LEAD-bolagen i Malmö. Emelie är i skrivandets stund mitt uppe i att ta sin dubbelkandidat i ekonomi och HR. Hennes utbildning, kompetens och tidigare erfarenhet från bland annat finansavdelningen på IKEA och serviceyrken kommer komma väl till hands hos oss.
– Jag är en väldigt social och positiv person som älskar struktur och att ha mycket att göra. Alla jag har träffat här hittills är väldigt trevliga och roliga och jag ser en lång framtid inom koncernen där jag kommer utvecklas och trivas.

Varmt välkommen till Jambiz Group igen Emelie!

VI VÄLKOMNAR BRIAN BAITSON TILL EXCEED CONSULTING OCH JAMBIZ GROUP!

Med många års erfarenhet av test och testledning från både Ericsson och Volvo har Brian arbetat med hela testkedjan, från kravanalys, unit test, integration, systemtest och acceptance test till slutleverans. En av Brians styrkor är att han skapar en helhetsvy över hela utvecklingskedjan fram till leverans och att han alltid finns i mitten av koordineringen. Hans starka sociala kompetens hjälper dessutom honom exekvera rollen. Brian gick direkt ut i uppdrag som testare och testledare för den nya trafikledningen och försäljningssystemet hos Skånetrafiken.

Stort grattis och välkommen till Jambiz Group, Brian!

Brian Baitson, konsult teamet, Exceed Consulting
Lars Abrahamson, consultant Exceed Consulting

JAMBIZ GROUP SUCCESS STORY - LARS ABRAHAMSEN, MALMÖ

”Jag definierar team och hanterar krav” – Lars Abrahamsen, Exceed Consulting, Malmö

– En del av min roll som Business Analyst är den klassiska biten med kravhantering och hantera önskemål om förändringar från kunder. Jag sitter på IT-avdelningen hos ett välkänt möbelföretag och jobbar mestadels med backend-relaterade aspekter i utvecklingen. Men då det även finns en liten del frontend-arbete gör jag också det ibland. En annan del av min roll är att arbeta med avvecklingen av den gamla plattformen och de beroenden som är kopplade till den. Avvecklingsprocessen är påbörjad och jag hjälper ledningen att genomföra den genom att definiera team, hantera krav för de olika teamen inom området och hjälpa grupperna att få in allt på rätt sätt. Man kan säga att mitt arbete innehåller fyra parametrar: utveckla funktioner, underhålla funktioner, stötta utvecklingsteamen och sen avvecklingen av den gamla webben. Detta medför en stor komplexitet, många komponenter, system och kontakter att hålla i schack och ett väldigt högt tempo. Det är viktigt för mig att få en förståelse och överblick över hur vårt arbete kommer se ut på webben även fast jag jobbar mer mot backend. Jag vill ha en bra förståelse för båda sidorna av webben och jag tycker det är roligt att se resultaten av vårt arbete. Det absolut roligaste för mig är vårt teamwork. Jag jobbar med en grupp underbara människor och vi har bra flyt och känsla, vi stöttar varandra och har kul. I korridoren träffar jag ofta min kollega Helen Partridge från Exceed och det är skönt att känna den kopplingen till bolaget även när man är ute hos kund. Eftersom Jambiz Group är en större konstellation kan man ta hjälp och stötta varandra på ett ganska unikt sätt. I Exceed och hela Jambiz Group finns goa människor som jag trivs att både samarbeta och umgås med.

JAMBIZ GROUP SUCCESS STORY - HELEN PARTRIDGE, MALMÖ

“Jag lär mig mängder med saker utifrån ett globalt perspektiv men har fördelarna av att jobba i ett litet team” – Helen Partridge, Exceed Consulting, Malmö

– Jag jobbar som affärsanalytiker med webprofiler och online-order på ett större möbelföretag. Min roll innefattar kravhantering och just nu jobbar jag med att rulla ut en ny profilapplikation globalt och med de olika marknadernas specifika implementationer. I jobbet behöver man svara på många frågor och vara lyhörd för allas behov. Det gäller att få ihop det till en helhet så att det fungerar lokalt, men samtidigt kan underhållas globalt.
Den befintliga plattformen som organisationen använder just nu är under avveckling och i takt med det skapas alternativ som ska ersätta den, som vi får jobba med. Det är många komplexa komponenter som behöver klaffa för att vi ska kunna erbjuda marknaderna en positiv upplevelse. Att skapa och förbättra lojalitet och belöningssystem för medlemmar har stort fokus från ledningen och det är kul.
Utmaningen som konsult och med uppdraget är som med mycket annat i vår bransch – att kunna säga nej, hantera stress och hålla arbetsbördan i schack. Jag är ganska bra på att säga ifrån om det blir för mycket och att prioritera uppgifter, och det förväntas att man kan det. Vikten av att kunna planera och effektivisera sin tid är extremt viktigt för mig. Jag bestämmer helt över min egen arbetstid och har valt att arbeta deltid för att jag vill ha mer livskvalitet och för att jag ska kunna skriva böcker.
Det bästa med mitt arbete är att jag har så bra kollegor i mitt team och att vi ofta får ett riktigt bra flow ihop. Det är dessutom väldigt trevligt att jag har min konsultkollega Lars Abrahamsen från Exceed på samma ställe. Jag tycker den kollegiala biten är jätteviktig och eftersom vi är en stor grupp inom Jambiz Group kan man skapa goda samarbeten med personer från de andra bolagen. Många inom Jambiz jobbar här och vi ser varandra i korridorerna. På Exceed prioriteras välmående och jag gillar att vi är etiska, rättvisa och har mänskliga värderingar. Vi tycker om att utmana ramarna och gillar komplexitet, strukturer och människor.

Helen Partridge, consultant Exceed Consulting

JAMBIZ GROUP VÄLKOMNAR ADDI JAKUPOVIC!

Med stor kunskap och erfarenhet som systemansvarig, problemanalytiker och Business Analyst började Addi för ett par år sedan nosa mer åt projektledningshållet. Han började då hos Essity där han arbetade som projektledare och var ansvarig för förändring och digitalisering av verksamheten.

– Jag kom på att det är projektledning som jag tycker är roligast och då vill jag ju fortsätta på den banan. Jag gillar att ingå i en gruppdynamik, sätta upp mål och arbeta mot dem och skapa förbättringar och effektivisering. Känslan var direkt att ProgressLEAD och hela Jambiz Group är ett roligt företag och jag kommer mycket bra överens med de jag har träffat hittills. Nu ser jag fram emot att träffa och lära känna alla, säger Addi.

Vi är väldigt glada över att Addi hittade till oss där han får fortsätta sin utveckling inom projektledning. På måndag 17/2 går han direkt ut i uppdrag på Region Skåne som projektledare inom Transformation och Go Live.

Varmt välkommen igen Addi och lycka till!

JAMBIZ GROUP SUCCESS STORY – EDITH SANCHEZ, MALMÖ

”Jag bygger broar för tvärfunktionellt samarbete” Edith Sanchez, Exceed Consulting, Malmö

– Mitt intresse för e-hälsa och fastighetsbranschen gjorde att jag hamnade på Exceed och i mitt projekt får jag vara med på båda hörnen. Jag är en del av ett enormt projekt i Region Skåne som innefattar nybyggnad av sjukhus och jag är ett ansikte utåt när det gäller IT-frågor för alla nybyggsprojekt som regionen gör. Mycket av mitt arbete går ut på att bygga broar för att kunna samarbeta med olika verksamheter och organisationer för att vi sedan ska kunna få en helhet kring IT-relaterade frågor i projekten. De nya sjukhusen är väldigt digitala och i projektet ser vi till att byggprocessen och arbetssättet följs ur ett IT-relaterat perspektiv och hur vi bäst förankrar de befintliga processerna med de nya. För att kunna göra detta är det otroligt viktigt att lära känna organisationen, människorna som finns där och deras kompetenser. Först efter det kan man hitta och definiera vilka broar som behöver byggas och hur de ska fungera i praktiken. I det här projektet får jag lära mig nya saker hela tiden och det är både roligt och spännande att se hur organisationen har byggts upp och utvecklats. Det är även intressant att lära sig om fastighetsbranschen och fastighetsrelaterade system som är extremt digitaliserade. Jag blir väldigt engagerad och motiverad av den här typen av frågor och arbete och för mig är det naturligt att både jobba och se på världen med tvärfunktionella ögon.

Edith Sanchez, consultant Exceed Consulting

JAMBIZ GROUP SUCCESS STORY – PER ENGSTEDT, STOCKHOLM

”På ProgressLEAD har man som konsult möjlighet att jobba inom många områden och hitta exakt rätt uppdrag” – Per ”Pelle” Engstedt, ProgressLEAD Stockholm

– Jag sökte mig till ProgressLEAD då jag ville bredda min konsultprofil och jag hittade ett uppdrag som både var passande och utmanande för mig. Jag tog hjälp av en kollega i Malmö som är expert inom BI för att på bästa sätt sälja in mig för uppdraget som är hos ett globalt retail- och modeföretag och det gick hem! Nu sitter jag som en länk mellan business controller organisationen och IT och driver utveckling av BI-lösningar. Vi arbetar med utrullning av nya funktioner som ska fungera för alla användare på samtliga marknader så fort de släpps. I mitt arbete har jag nära kontakt med IT vilket har medfört att jag har fått bekanta mig med flera delar av denna ständigt växande organisation. Det är väldigt intressant att se hur allt fungerar genom effektiva BI-lösningar och att vårt arbete leder till att användare får en positiv och användarvänlig upplevelse. Genom att vara en del av ProgressLEAD får jag även vara en del av Jambiz Group vilket innebär ett stort kontaktnät och en ännu större gemenskap.

ÅRETS FÖRSTA MOVE-IT-MONDAYS HOS JAMBIZ GROUP!

Årets första Move-It-Mondays gick av stapeln hos oss på Jambiz Group! Tillsammans med The Agile Network of Southern Sweden diskuterade vi frågeställningarna ”På vilket sätt hör test och validering hemma i en agil miljö och vad är syftet med test och förväntad information?”
Vi kom fram till flera insiktsfulla tankar och idéer om ämnet och vi tar med oss dessa in i våra projekt där agilitet spelar en viktig roll.

Vi tackar Tony och Io för deras tid, engagemang och grymma sätt att leda frågorna under eftermiddagen. Vi ses nästa gång!

BJÖRN PETERSSON KLÄTTRAR VIDARE INOM JAMBIZ GROUP!

Björn, ValiLEAD går nu över till ett av ProgressLEADs tjänsteområde inom facilitering och coachning. Björns byte inom koncernen kommer medföra en större satsning på LEGO® Serious Play® och strukturerad workshop-ledning tillsammans med Mikael Nordbeck.
Med bred kunskap inom Test och IT ville Björn bredda sitt spektrum mot mer agil ledning och bredare DevOps-principer och vi är glada att kunna hitta denna lösning för honom inom koncernen! Ett brinnande intresse för LEGO® Serious Play®, agila principer och DevOps gör att han passar som handen i handsken inom ProgressLEAD.
– Vi är glada över att ha hittat en lösning där Björn kan fortsätta att utvecklas inom Jambiz Group och vi tackar honom för ett oerhört proffsigt jobb, både hos oss och ute hos kund. Vi önskar honom all lycka till på det på det nya uppdraget! –Helena Jonasson, VD, Exceed Consulting

VI GRATULERAR CYRUS FRÅN EXCEED CONSULTING TILL SITT NYA UPPDRAG!

– Nu jobbar jag med kravhantering, kravinsamling, validering av IT-lösningar samt utrullning av dessa lösningar i ett stort projekt inom internationell handel. I projektet arbetar jag som Business Analyst, Test Manager och Rollout Manager. Den främsta styrka som jag bidrar med är att jag tar fram ett helikopterperspektiv av problemområdet och avgränsar det till ett hanterbart uppdrag. Sedan skaffar jag lämpliga resurser samt löser problemet med en lämplig metod. Mitt arbete gör att hela processen i projektet säkerställs och sedan effektiviseras. Eftersom projektet är internationellt möjliggör det att man får träffa nya människor från hela världen som kommer med nya idéer. Detta medför i sin tur att man får lära sig nya saker vilket är jätteroligt.

Stort grattis igen Cyrus!

Cyrus Hektamafar, consultant Exceed Consulting